DOLAR 32,3801 0.18%
EURO 35,0260 -0.2%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2263139-0,59%
Siirt
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Siirt’in hastane projesi ne oldu?

ABONE OL
31.08.2021 12:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis Meslek Yüksek Okulu yanında 700 dönüm alan üzerinde düşünülen ve zemin etüt çalışması yapılan projenin akıbetinin ne olduğu merak ediliyor.

 

Konu ile ilgili Siirt TV’ye konuşan vatandaşlar, 2018 yılında planlanan, 2019 yılında yatırım programına alınan ve 2020’de proje ihalesine çıkılan 400 yataklı Devlet Hastanesi projenin akıbetini soruyor.

 

Vatandaşlar, “Eski Polis Meslek Yüksek Okulu yanında yapılması planlanan 8+4 bodrum kattan oluşan proje ne oldu. Siirt Milletvekili Osman Ören’in Ankara’da ilgili genel müdürlükler nezdinde görüşmelerini sürdürüyor. 2018’de projenin planlaması yapıldı, programa alındı, ihale süreci tamamlandı. Zemin etüt çalışmalarından da olumlu sonuçlan alındığını biliyoruz. Sadece proje, zemin iyileştirmesi yapıldıktan sonra süreç pratik olarak başlatılmış olacak. İlgili birimler zemin iyileştirme maliyetini gerekçe göstererek süreci sonlandırmamalıdır.” dedi.

 

Mardin ve Batman’dan örnekler vererek komşu illerin Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini biran önce hayata geçirmek için siyaset, bürokrasi ve iş çevresiyle yakın dirsek temasında olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “komşu illerle sağlık alanında tatlı bir yarış halindeyiz. Her iki il de Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için yoğun lobi faaliyeti yapıyor. Biz ise halen hastanenin nerede kurulacağına karar veremedik. 3 yıldır devam eden bir süreci sancısız tamamlayamadık. Artık ne yapılacaksa yapılsın. Bir an önce 400 yataklı hastane binası kurulsun, Tıp Fakültesinin de aktif bir şekilde öğrencilerin eğitim görebileceği fiziki yapısıyla hayata geçsin. 3 yıl daha beklemeye vaktimiz yok. Planlama yapıldı, yatırım programına alındı. Zemin güçlendirmesi yapılarak binanın yapımına başlanmasını bekliyoruz.”

 

Vatandaşlar, eski Polis Meslek yüksek Okulu yanının yer itibariyle şehre daha yakın ve gelişmeye daha açık bir noktada bulunduğundan hastane binanın burada yapılmasının kente sosyo-ekonomik canlılık kazandıracağını söyledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP