DOLAR 32,5184 -0.1%
EURO 34,9662 0.28%
ALTIN 2.440,700,74
BITCOIN 2067269-2,34%
Siirt
28°

AÇIK

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı değişti! İşte atanan isim
  • Siirt TV
  • Manşet
  • Siirt Cumhuriyet Başsavcısı değişti! İşte atanan isim

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı değişti! İşte atanan isim

ABONE OL
21.06.2022 09:49
Siirt Cumhuriyet Başsavcısı değişti! İşte atanan isim
1

BEĞENDİM

ABONE OL

HSK’NIN YAZ KARARNAMESİYLE
5 BİN 426 HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
SİİRT C. BAŞSAVCISI BAŞBAY İLE AĞIR CEZA BAŞKANI OK DA
GÖREV YERLERİ DEĞİŞENLER ARASINDA


HSK yaz kararnamesi ile 5 bin 426 hâkim ve savcının görev yerleri değişti. Görecleri değişenler arasında Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay ile Ağır Ceza Başkanı Dr. Abdullah Ok da bulunuyor.
Yayımlanan kararnameye göre Siirt, Eskişehir, Bursa, Antalya, Konya, Kocaeli ve Kayseri’nin de arasında bulunduğu 33 ile yeni başsavcı atanırken, 5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değişti. Yeni atanan diğer başsavcıların isimleri HSK yer değiştirme ve atamaları kapsamında erişime açıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Başbay Samsun Cumhuriyet Savcılığına atanırken, yerine Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca atandı.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Abdullah Ok ise Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanırken, yerine İstanbul Hakimi Özgür Dursun atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı yaz kararnamesi yayınlandı. 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesine göre Siirt, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri’nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti. HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi olarak, 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararname çalışmalarını tamamlamış olup birazdan HSK internet sitemizde yayımlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Aralarında Antalya, Bursa ve Konya’nın da yer aldığı kararnameye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç, Konya Cumhuriyet Başsavcılığına Antalya Başsavcısı Halil İnal, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz getirildi.

YENİ ATANAN DİĞER BAŞSAVCILARIN İSİMLERİ ŞÖYLE:

Siirt: Tuğan Sarıca
Kayseri: Habib Korkmaz
Eskişehir: Ali Yeldan
Kocaeli: Ferhat Kapıcı
Gaziantep: İsmail Karataş
Şanlıurfa: Cuma Çoban
Çorum: Ahmet Bektaş
Van: M. Nadir Yağcı
Muğla: Oğuzhan Dönmez
Bolu: Ali Keleş
Kırşehir: Soner Aygün
Ordu: Hasan Uçak
Gümüşhane: Tuba Ersöz
Karaman: Ali İhsan Akdoğan
Yalova: Duygu Bayar
Yozgat: Recep Sevgili
Sinop: Mesut Pektaş
Kastamonu: Ercan Ceylan
Bilecik: Burak Olgun
Osmaniye: Uygur Kaan Ansay
Hakkari: Harun Ünlüsoy
Bitlis: Durmuş Ali Karakoca
Kars: Abdullah Amanvermez
Uşak: Bozan Çevik
Adıyaman: Ufuk Mustafa Süren

ATAMALARLA İLGİGLİ HSK 1. DAİRE BAŞKANI HALİL KOÇ’TAN AÇIKLAMA

HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, tamamladıkları 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesinin, HSK internet sitesinde yayınlanacağını bildirdi. Koç Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi olarak, 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararname çalışmalarını tamamlamış olup birazdan HSK internet sitemizde yayımlanacaktır. Meslektaşlarımızın yeni görevlerini tebrik eder, başarılar dilerim, Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP