DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 35,0016 -0.27%
ALTIN 2.323,930,21
BITCOIN 2264505-1,08%
Siirt
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2022 Yılının En Çok Konuşulan Spor Haberleri
  • Siirt TV
  • Spor
  • 2022 Yılının En Çok Konuşulan Spor Haberleri

2022 Yılının En Çok Konuşulan Spor Haberleri

ABONE OL
28.12.2022 08:42
2022 Yılının En Çok Konuşulan Spor Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir yıl daha ellerimizin arasından kayıp gitti. 2022 yılı spor dünyası için oldukça hareketli bir yıl oldu. Bizden aldıklarıyla, bize kattıklarıyla 2022 yılında yaşanan spor hadiselerine birlikte göz atalım. Bakalım ne kadarını hatırlıyorsunuz?

1. Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan Turkcell Süper Kupa maçında Fraport TAV Antalyaspor’a penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak şampiyon oldu.

2. Galatasaray’da 4. Fatih Terim dönemi sona erdi.

3. Süper Lig ekibi Konyaspor’da forma giyen 27 yaşındaki milli futbolcu Ahmet Çalık, trafik kazasında hayatını kaybetti.

4. Hull City, Acun Ilıcalı’nın kulübü satın aldığını açıkladı.

5. Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı, Lille’den CSKA Moskova’ya kiralık olarak transfer oldu. Yusuf Yazıcı’nın transferini bir video ile duyuran CSKA Moskova sosyal medya ekibi ise Rusya’da büyük bir tepki topladı.

6. Gedson Fernandes’te mutlu sona ulaşıldı. Beşiktaş Gedson’u transfer ederek Çaykur Rizespor’a kiraladı.

7. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından toplanan UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini Rusya’nın St. Petersburg şehrinden aldı.

8. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle üzerindeki baskılara dayanamayan İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich, Chelsea’nin internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamayla kulüp yönetimini devrettiğini duyurdu.

9. E-spor dünyasından gerçek Formula yarışlarına geçen hikayesiyle dünyada bir ilk olan Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 sezonu için Charouz Racing System takımıyla anlaştığını duyurdu.

10. A Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz’e 3-1 yenilerek turnuvaya katılma şansını kaybetti.

11. Beşiktaş, Valérien Ismaël’le 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

12. A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın yeni başantrenörü Ergin Ataman oldu.

13. Cristiano Ronaldo ve Georgina Rodriguez, bir ebeveynin yaşayacağı en acı olayı kamuoyuyla paylaştılar. Doğum sırasında ikiz bebeklerinden erkek olan hayata gözlerini yumdu.

14. Şampiyonluk için 1 puana ihtiyacı olan Trabzonspor evinde Antalyaspor’u konuk ettiği karşılaşma 2-2 sona erdi. Trabzonspor şampiyonluğunu ilan etti.

15. Premier Lig devi Manchester City, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund ile Erling Haaland transferi için anlaşma sağladı.

16. UEFA Avrupa Ligi finalinde Eintracht Frankfurt ile Rangers karşı karşıya geldi. Penaltı vuruşları sonunda Eintracht Frankfurt şampiyon oldu.

17. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beyaz TV’de yayımlanan Derin Futbol programının konuğu oldu. Ali Koç ile Rasim Ozan Kütahyalı arasında yaşananları izleyenler ise Türk televizyonları tarihinde yer alacak konuşmalara şahitlik ettiler.

18. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool’u 1-0 mağlup eden Real Madrid, 14. kez Avrupa’nın 1 numaralı kupasını müzesine götürdü.

19. Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe, dünyaca ünlü olan Jorge Jesus ile anlaştı.

20. Fenerbahçe Beko , ING Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi 4’üncü maçında Anadolu Efes ‘i deplasmanda 92-80 mağlup ederek seride durumu 3-1’e getirdi ve şampiyon oldu.

21. Fenerbahçe Spor Kulübü yaptığı açıklamayla 5 yıldızlı logolarını kullanacağını duyurdu.

22. Aysu Türkoğlu Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç Türk unvanını almayı başardı. 16 saat 28 dakika süren bu serüven hem herkesi gururlandırdı hem de heyecanlandırdı.

23. Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile son Avrupa Ligi şampiyonu Frankfurt’u karşı karşıya getiren Süper Kupa maçının galibi İspanyol ekibi oldu. Karim Benzema attığı golle Real Madrid tarihinde en çok gol atan ikinci futbolcu olmayı başardı.

24. Tarihin gelmiş geçmiş en büyük NBA yıldızlarından olan Bill Russell geçtiğimiz günlerde 88 yaşında hayata gözlerini yummuştu. 13 yıllık kariyerinde toplam 11 NBA şampiyonluğu bulanan Bill Russell’a NBA unutulmayacak bir şekilde onurlandırdı. Bill Russell’ın anısını yaşatmak adına dikkat çekici bir yol tercih eden NBA, bundan böyle 6 numaralı formanın tüm kulüpler için emekliye ayrılacağını duyurdu.

25. Roma takımının efsane kaptanı Francesco Totti ile Ilary Blasi geçtiğimiz ay boşanmışlardı. 20 yıldan fazla süredir sevgili ve 17 yıllık evli olan çiftin ayrılması spor kamuoyuna bomba gibi düşmüştü.

26. Shakira’nın 12 yıllık sevgilisi Pique’yi başka bir kadınla yatakta bastığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Hatta Pique’nin Gavi’nin annesi ile birlikte olduğu ileri sürülmüştü. Çıkan bütün bu skandal iddiaların ardından yeni bir gelişme yaşandı. Pique ile Shakira yollarını ayırdığını duyurdu!

27. Galatasaray, dünyaca ünlü futbolcuları kadrosuna kattı.

28. Milli güreşçi, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazandı.

29. Netflix Fatih Terim’in belgeselini yayınladı.

30. EroBasket finalinde İspanya ile Fransa karşı karşıya geldi. İspanya, Fransa’yı 88-76 mağlup ederek EuroBasket 2022’nin şampiyonu oldu. Willy Hernangomez, EuroBasket 2022’nin MVP’si seçildi.

31. Tenisin efsane ismi Roger Federer, 24 yıllık kariyerini ezeli rakibi Rafael Nadal ile birlikte çıktığı maçla noktaladı.

32. Ampute Futbol Milli Takımı, İstanbul’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nın final maçında Angola’yı 4-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

33. Max Verstappen üst üste 2. kez Formula 1’de dünya şampiyonu oldu.

34. A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası’nın çeyrek finalinde ABD’ye 3-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

35. Usta gazeteci ve spiker Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti.

36. Beşiktaş Şenol Güneş ile anlaştı.

37. Fenerbahçeli Enner Valencia, 2022 Dünya Kupası’nın ilk golünü attı.

38. Yılan hikayesine dönen Manchester United-Cristiano ilişkisi son buldu. Manchester United, Cristiano Ronaldo’nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

39. TFF 1. Lig’in 15. Haftasında Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde skandal bir olay yaşandı. Bir anda sahaya atlayan bir holigan korner bayrağını yerinden sökerek Altay kalecisi Ozan’a saldırdı

40. Arjantin, 2022 Dünya Kupası’nı kazandı!

Güle güle 2022… Hayatımıza kattıkların ve aldıklarınla unutulmaz bir yıl oldun…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP